Aperitiv briose cu sunca si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2020 | 14078 vizualizari

 

Bune reci sau calde, de luat la pachet, de servit in orice moment al zilei! Se fac atat de simplu, incant este o joaca prepararea acestor briose. Merg foarte bine chiar si pe un platou cu gustari, trebuie doar sa le taiati felii! Poate le incercati si voi, cand nu doriti sa pregatiti ceva complicat!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 60 ml ulei
  • 250 gr iaurt
  • 9 linguri faina
  • 150 gr cascaval
  • 200 gr sunca
  • 5 linguri boabe de porumb
  • 2-3 crengute patrunjel verde (sau mai mult daca aveti)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa praf de copt
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu sunca si cascaval:

Cascavalul il taiati cubulete, la fel si sunca. Patrunjelul verde il tocati marunt Mixati ouale spuma cu putina sare. Adaugati uleiul, apoi iaurtul. Puneti faina cernuta impreuna cu praful de copt, le incorporati bine. Adaugati patrunjelul, cascavalul, sunca si le amestecati cu o lingura/paleta. La final adaugati si boabele de porumb. Pregatiti niste forme de briose sau o tava cu hartiute. Puneti compozitie in ele, dar nu le umpleti mai mult de 3/4. Incingeti cuptorul, la 180 de grade. Introduceti briosele, pentru 30-35 de minute, pana au o culoare aurie. Faceti testul cu  scobitoarea (aveti grija, daca nimeriti cascaval, o sa vi se para necoapte) si cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le lasati sa se racoreasca putin, apoi pot fi servite. Merg foarte bine cu o cana de lapte, iaurt sau chiar cu o rosie taiata si presarata cu putina sare. Pofta buna! Din aceasta cantitate mi-au iesit 11 briose mai mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

12.11.2020, 21:36

frumoase briose ai facut

Panacris 1

13.11.2020, 10:17

Tare bune!

Rocsi 1

16.11.2020, 19:43

Multumesc mult tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose cu bacon si parmezan